SDB Leerplatform (Release 295) - 18 juli
Release 295 wordt op 9 juli op de acceptatieomgevingen geplaatst en gaat 18 juli in productie. Deze update bevat 2 nieuwe functionaliteiten, 4 doorontwikkelingen en 7 opgeloste bugs. Daarnaast hebben we nog 7 hulpartikelen aangemaakt of bijgewerkt. Hieronder vertellen we je er alles over.
Nieuwe functionaliteiten
Instellen van 'behaald- en vervaldatum' binnen een 'basis-vervolg' bekwaamheid
Als een bekwaamheid is ingericht met een 'basis-vervolg' constructie, klapt het 'basisblok' direct dicht als wordt voldaan aan de ingestelde voorwaarden. In sommige uitzonderingsgevallen (bijv. bij de indiensttreding van nieuwe medewerkers) is het nodig om deze datum aan te passen. Beheerders kunnen vanaf nu zelf een 'basisdatum' instellen voor dit basisblok door op de detailpagina van de betreffende bekwaamheid bij het basisblok op de 3 puntjes te klikken en een zelf gekozen datum in te stellen.
Ook is het mogelijk om in een latere fase de basisdatum opnieuw te laten berekenen. Een eventueel handmatig ingestelde datum wordt verwijderd en er wordt opnieuw gekeken naar de onderliggende activiteiten om de behaalde datum van het basisblok te berekenen. Dit geeft beheerders volledige controle over het basisblok.
Presentielijst exporteren met opmerkingen
Bij het exporteren van een presentielijst is het nu mogelijk om opmerkingen mee te exporteren. Deze worden in een aparte tabel onderaan de presentielijst getoond.
Doorontwikkelingen
Herontwerp 'Rooster' op afdelingspagina
De inrichting van het tabblad 'Rooster' is verbeterd. Bij het openklappen van een klassikale opleiding is nu in overzichtelijke kolommen zichtbaar welke medewerkers van de betreffende afdeling de klassikale opleiding gaan volgen en wanneer zij dit gaan doen (inclusief start- en einddatum / tijd). Ook eventuele uitschrijvingen worden in deze lijst vermeld. Met een klik op de knop kan naar de betreffende klassikale opleiding worden genavigeerd.
Tegel 'Community' op dashboard
Als er gebruik wordt gemaakt van de Community in de module 'Werk- & Leervormen', wordt voor gekoppelde medewerkers een nieuwe tegel op het dashboard getoond waarmee zij direct naar de betreffende community kunnen navigeren.
Naar het idee van Dijklander Ziekenhuis, zoals gemeld in UserVoice.
Uitbreiding BI-koppeling
In zowel de data van bekwaamheden, als die van klassikale opleidingen en e-learnings wordt nu het personeelsnummer meegestuurd. Dit maakt het eenvoudiger om in een BI-dashboard gegevens te matchen aan de betreffende medewerkers.
Naar het idee van Sint Maarten.
Meer ruimte voor groepsnaam bij toewijzen catalogusitem
Bij het toewijzen van catalogusitems kan ook gezocht worden op een groep (aan te maken via beheer -> gebruikersbeheer -> groepen). Het 'ID' van een groep wordt niet langer getoond waardoor er meer ruimte is voor een langere groepsnaam. Hierdoor is het eenvoudiger om in lijst met soortgelijke groepsnamen snel de juiste groep te vinden.
Naar het idee van Erasmus MC.
Opgeloste Bugs
- Medewerkers kunnen zich niet langer inschrijven op een rooster als het maximaal aantal deelnemers is bereikt (dit kan enkel nog worden gedaan door de betreffende docent, de manager of beheerder). Met dank aan Kwadrantgroep voor het melden.
- Het is weer mogelijk om een beoordeling in te voeren voor toetsactiviteiten die onderdeel zijn van een 'basis-vervolg bekwaamheid'. Met dank aan Antonius Ziekenhuis voor het melden.
- De namen van de werk- & leervormen worden beter uitgelijnd in de uitklaplijstjes van de betreffende tegels (deze stonden onnodig ver naar rechts). Met dank aan Antonius Ziekenhuis voor het melden.
- Het 'archief-zipbestand' van communities (werk- & leervormen) bevat niet langer een 'lege map' waardoor deze op Windows computers weer geopend kunnen worden. Met dank aan Opella voor het melden.
- De positie in de catalogus (na scrollen) wordt weer 'onthouden' zodat je bij terugkeer vanuit een catalogusitem weer verder kunt waar je gebleven was (in plaats van bovenaan de pagina).
- Eerder gegeven beoordelingen (bij een toetsactiviteit in een bekwaamheid) kunnen weer worden ingezien.
- Het is nu mogelijk om foutmeldingen in het 'importbeheer' in detail te bekijken zonder dat de pagina steeds onnodig ververst.
Helpcenter - Artikels
In deze release hebben wij ook de volgende hulpartikelen bijgewerkt en/of aangemaakt: