SDB ECD (Release 2024.10)
Release 2024.10 gaat op 23 september 2024 in acceptatie en op 7 oktober 2024 in productie en bevat 7 functionaliteiten en 15 opgeloste bugs.
Spotlight
"Profiel" en "Mijn verhaal" voortaan op een andere plek
Het is van belang om eindgebruikers goed te informeren over het feit dat er in het zorgplan een nieuw menu "Beeldvorming" is toegevoegd. Dat menu heeft 2 onderdelen:
- Mijn verhaal: hier vind je de nieuwe functionaliteit "Mijn verhaal" ter vervanging van cliënttypering / cliëntverhaal terug.
- Profiel: hier vind je het oorspronkelijke tabblad "Profiel" terug.
Bij de eerste keer openen van het tabblad "Vandaag" zal elke gebruiker gedurende 30 seconden extra geattendeerd worden hierop via onderstaande melding.
"Mijn verhaal" niet meer in tabblad "Vandaag"
Ook belangrijk om duidelijk te maken richting eindgebruikers: het ingevulde "Mijn verhaal" van een cliënt is niet meer zichtbaar in het "Vandaag" tabblad. Dit tabblad wordt op deze manier nog prominenter de plek waar alle relevante informatie voor vandaag zichtbaar is. Wil je toch "Mijn verhaal" voor de cliënt even nalezen? Vanaf deze release is onder andere deze informatie met 1 muisklik op elke cliëntgerelateerde pagina aan de rechterkant beschikbaar. Lees er meer over in deze Release Notes.
Bij de eerste keer openen van het tabblad "Vandaag" zal elke gebruiker gedurende 30 seconden extra geattendeerd worden hierop via onderstaande melding.
BELANGRIJK: nog geen wijzigingen in stambestand "Mijn verhaal" toegestaan!
In deze release wordt de nieuwe "Mijn verhaal" geïntroduceerd. Dit betekent onder andere dat je als zorgorganisatie middels het stambestand de mogelijkheid hebt om zelf de onderdelen van "Mijn verhaal" te bepalen.
Het is momenteel nog niet toegestaan om wijzigingen in dat stambestand door te voeren. Wij verzoeken om die reden om de permissie tot het stambestand nog niet toe te kennen of in elk geval geen wijzigingen door te voeren.
De reden hiervan is dat eerst versie 1.9.2 van SDB Octopus dient te worden vrijgegeven (hier wordt geanticipeerd op de nieuwe functionaliteit maar die kan pas vrijgegeven worden nadat elke klant release 2024.10 van SDB ECD in gebruik heeft).
Afscheid cliënttypering / cliëntverhaal
Door de introductie van de nieuwe "Mijn verhaal" zal er vanaf deze release afscheid genomen worden van de eerdere functionaliteiten cliënttypering en cliëntverhaal. Er vindt geautomatiseerd een migratie plaats van de huidige registratie per cliënt. Het nieuwe stambestand "Mijn verhaal" wordt ook automatisch van de corresponderende vragen voorzien. De huidige permissie "Cliëntverhaal" wordt gemigreerd naar de permissie "Mijn verhaal": gebruikers die dus nu al rechten hadden hiertoe, zullen ook rechten hebben tot de nieuwe functionaliteit. De parameters inzake cliënttypering en cliëntverhaal zijn niet meer beschikbaar.
Van Cliëntteam naar Netwerk
Graag sorteren we in deze release ook al voor op toekomstige ontwikkelingen in het kader van informele zorg. Er is in SDB ECD om die reden nergens nog sprake van cliëntteam. Voortaan wordt gesproken over netwerk. In de CliëntApp is deze term al in gebruik. In SDB Octopus zal dit binnenkort ook worden doorgevoerd om uniformiteit te bekomen.
functionaliteiten - Zorg
Mijn verhaal
Vanaf deze release heb je als organisatie de mogelijkheid om zelf de opbouw van "Mijn verhaal" vorm te geven. (OPGELET: er mogen geen wijzigingen worden doorgevoerd totdat versie 1.9.2 van SDB Octopus beschikbaar is gesteld). Dit doe je via het stambestand "Mijn verhaal".
Vergeet niet de betreffende permissies toe te kennen voor het stambestand.
Maakte je nog gebruik van cliënttypering, dan zal automatisch 1 vraag "Cliënttypering" zijn toegevoegd in het stambestand zodat de huidige opzet in elk geval behouden blijft.
Hetzelfde is van toepassing voor de organisaties die cliëntverhaal actief hadden: voor elk van de 4 velden is automatisch een corresponderende vraag gecreëerd.
Via [Nieuw] kan je een nieuwe vraag toevoegen. Gebruik de placeholder om extra duiding te geven (deze wordt bij het invullen bij de cliënt zichtbaar). Markeer je een vraag als primaire vraag, dan zal die vraag (indien beantwoord) altijd zichtbaar zijn als "Mijn verhaal" van de cliënt wordt weergegeven. Een actieve vraag is een vraag die in gebruik is (via deze optie zou je dus vragen (stapsgewijs) kunnen verbergen).
Je kunt de volgorde van de diverse vragen simpelweg met de pijltjestoetsen van een vraag beïnvloeden.
Wil je graag een onderscheid maken via bepaalde subvragen? Dat kan! Via [+ Subvraag] voeg je één of meerdere subvragen toe bij een vraag. De vraag zal dan in "Mijn verhaal" als een soort van categorie fungeren, met daaronder dan de mogelijkheid om elke subvraag van een antwoord te voorzien.
Hoe uit zich dit dan bij de cliënt in het zorgplan? Simpel. Je gaat naar Beeldvorming en kiest vervolgens voor "Mijn verhaal".
Wil je voor de cliënt invulling geven aan "Mijn verhaal"? Kies dan voor [Wijzigen] en de in het stambestand gedefinieerde vragenlijst wordt getoond. Aan de linkerkant vind je alle vragen terug en heb je de mogelijkheid om makkelijk door te kunnen klikken naar een bepaalde vraag. Scrol je doorheen de vragenlijst, dan zal de linkerkant volgen waardoor het altijd inzichtelijk is waar je je precies in de vragenlijst bevindt.
Als er invulling gegeven is aan "Mijn verhaal" bij een cliënt, dan wordt dit in het tabblad "Mijn verhaal" getoond. Indien in het stambestand vragen zijn gemarkeerd als primaire vraag, dan zijn enkel die vragen / antwoorden standaard zichtbaar. Wil je de totale vragenlijst zien, dan kies je bovenin voor "Toon alle vragen".
Zodra je een wijziging doorvoert in "Mijn verhaal", zal er automatisch historieopbouw plaatsvinden. Dat betekent dat je dan linksboven zichtbaar krijgt (gesorteerd van nieuw naar oud) op welke datum, tijdstip en door wie een wijziging is doorgevoerd. Maak je een selectie uit de lijst, dan wordt die inhoud van "Mijn verhaal" weergegeven. De knop [Wijzigen] zal enkel actief zijn bij de actuele versie.
De invulling van "Mijn verhaal" wordt vanzelfsprekend nog steeds meegenomen in de zorgplanafdruk.
Snel doorklikken naar cliëntinformatie
Hoe makkelijk zou het zijn als je op elke cliëntgerelateerde pagina snel belangrijke informatie van die cliënt zou kunnen oproepen. In deze release is hiertoe een eerste aanzet gemaakt.
- Mijn verhaal: inhoud van "Mijn verhaal".
- Netwerk: overzicht van het netwerk van de cliënt (betrokkenen, interne zorgverleners, externe zorgverleners).
(OPGELET! Er is geen actie meer opgenomen in de lijst van acties om het netwerk (voorheen cliëntteam) zichtbaar te maken) - Administratie: de vroegere cliëntkaart.
- Acties: de vroegere cliëntacties.
De diverse knoppen zijn enkel zichtbaar indien je de (lees)permissie hebt voor de betreffende onderdelen.
Gekoppelde rapportages makkelijker zichtbaar
Permissie per rapportagetitel
Typenummer Bristol score
Bij de registratie van de systeemmeting Defecatie kan de consistentie worden geregistreerd. Dit is gebaseerd op de Bristol score. Voortaan worden ook de typenummers getoond onder elk plaatje.
Allergie informatie vanuit eOverdracht
Voortaan wordt alle ontvangen informatie inzake allergie vanuit een ontvangen eOverdracht getoond. Tot dusver was het zo dat enkel de informatie die kon worden overgenomen ook daadwerkelijk inzichtelijk was.
functionaliteiten - Administratief
Uitbreiding DCC-script "Een overzicht van cliënten die in een periode zijn overleden"
Via DCC-script 1076 is het mogelijk een lijst op te vragen van overleden cliënten. De lijst is uitgebreid als volgt:
- De voornamen van de cliënt worden getoond in de extra kolom "ClVoornamen".
- De geboortedatum van de cliënt wordt getoond in de extra kolom "ClGeboortedatum".
- De voorletters van de betrokkene van de cliënt worden getoond in de extra kolom "CpVoorletters".
- Het voorvoegsel van de betrokkene van de cliënt wordt ook voorzien in de kolom "CpNaam".
Opgeloste Bugs
- In de export van abonnementen naar AFAS wordt de organisatorische eenheid in sommige situaties niet correct opgehaald vanuit de kamerbezetting. (18510)
[ Uitwisseling - Jobs ] - De einddatum van CVA-toeslag wordt in het overzicht Productie Registratie niet altijd correct weergegeven. (17783)
[ Overzichten - Productie Registratie ] - Het aantal afspraken groepsplanning wordt soms verkeerd berekend. (15915)
[ Overzichten - Productie Registratie ] - Soms worden decimale uitslagen van metingen niet goed weergegeven in de grafiek. (16097)
[ Cliënten - Zorgplan - Metingen ] - Activiteiten uit het werkplan worden dubbel weergegeven in het tabblad Vandaag. (19206 | 19316 | 20244 | 20313)
[ Cliënten - Zorgplan - Vandaag ] - Sommige afspraken uit de cliëntagenda zijn enkel zichtbaar op de afdruk en niet in de cliëntagenda zelf. (19219)
[ Cliënten - Agenda ] - Autorisatie op basis van cliëntplanning wordt niet toegepast in de Single Sign On van Medimo. (17534)
[ Cliënten - Zorgplan - Vandaag ] - Een maandelijks terugkeerpatroon voor een meting wordt opgeslagen maar niet weergegeven. (20158)
[ Cliënten - Zorgplan - Metingen ] - In de declaratie WMO323 wordt niet altijd de juiste einddatum voor de gedeclareerde periode gevuld. (17325 | 19224)
[ Uitwisseling - Jobs ]
OPGELET: deze softwarecorrectie zal leiden tot debet/credit regels waarbij enkel de einddatum van de periode verschilt! - Een verwijderde WID-controle leidt tot de markering "Geïdentificeerd" bij de cliënt. (19091)
[ Cliënten - Samenvatting ] - Het wijzigen van een planafspraak leidt in sommige gevallen tot een foutmelding. (20179)
[ Cliënten - Planning ] - Bij het toevoegen / wijzigen van tarieven voor prestatiecodes thuiszorgtechnologie wordt de einddatum van het vorige tarief niet goed berekend. (19974)
[ Beheer - Stambestanden - AW319 prestatiecodes ] - Sommige activiteiten uit het werkplan worden niet weergegeven in het tabblad Vandaag. (20411)
[ Cliënten - Zorgplan - Vandaag ] - Bij het kopiëren van de permissies vanuit een bestaande functierol bij het aanmaken van een nieuwe functierol worden de permissies voor verslagen en metingen niet overgenomen. (20647)
[ Beheer - Autorisatie - Rollen ] - Zet je een geplande defecatie meting op "niet uitgevoerd", dan is het verplicht om toch de hoeveelheid te registreren. (21244)
[ Cliënten - Zorgplan - Metingen ]
kennisbank
De kennisbank van het klantenportaal is in het kader van deze release uitgebreid met volgende artikels: